Tehnologie

DermliteDermatoscopia sau microscopia cu epiluminiscenţă reprezintă o metodă foarte utilă de examinare a diferitelor leziuni cutanate, pentru că permite vizualizarea structurilor din profunzimea pielii. Această metodă non-invazivă de evaluare a formaţiunilor cutanate pigmentare sau non-pigmentare este utilizată în scopul diagnosticării melanomului, cancerelor de piele sau a altor formaţiuni precanceroase sau tumori cutanate. În plus, tehnica este nedureroasă, rapidă și nu provoacă disconfort pacientului.
Lentila folosită, sistemul de iluminare al aparatului și fluidul care se aplică pe piele înainte de examinare conferă imaginii o claritate sporită. Întrucât modificările la nivelul unei aluniţe pot fi uneori insesizabile cu ochiul liber, dermatoscopia este obligatorie pentru acurateţea evaluării și a diagnosticului.

Examenul dermatoscopic nu necesită o pregătire prealabilă. În ziua controlului este bine ca zonele ce urmează a fi examinate să nu fie acoperite de nicio peliculă de unguent.

Este indicat să vă programați la un consult dermatologic pentru efectuarea unui control dermatoscopic o dată pe an. Mergeți la control ori de câte ori observați că o aluniță a fost traumatizată, și-a modificat forma, culoarea și dimensiunea sau prezintă simptome (durere, prurit).